De eigenschappen die elke ondernemer nodig heeft

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen: het ondernemerschap. In elke klas van het onderwijs zit wel een ondernemer tussen die sinds kort, of al langere tijd, voor zichzelf is begonnen.

Steeds meer jongeren steken elkaar aan met het ondernemersvirus. En toch zijn er nog tal van getalenteerde, ondernemende jongeren die denken dat ze het niet kunnen, want wat heb je nodig om het ondernemerschap in te stappen? Het bestuur van JOCON deelt graag dé eigenschap voor het ondernemerschap met jullie.

Eva: niet denken maar doen

Veel mensen hebben vaak een idee in hun hoofd. Ze lopen er steeds langer mee in hun hoofd en vormen er een beeld, concept of creatie uit. Maar hoe langer je ermee in je hoofd rondloopt, hoe meer je problemen gaat zien. Problemen die ervoor zorgen dat je bang bent.

Maar, het leuke aan het ondernemerschap is dat niemand kan voorspellen hoe het gaat lopen. Het is in ieder geval geen vlakke weg. Nee het is een weg met bochten, kuilen, paaltjes, stoplichten en ga zo maar door. Een weg die nooit zal gaan vervelen. Heb je dus een idee in je hoofd? Doe het gewoon. Punt. Je ziet vanzelf wel hoe het gaat lopen. Laat je niet leiden door angst.

Jop: verbinden

Samen sta je sterker dan alleen. Een bekende uitspraak die ook binnen het ondernemerschap van belang is. Door de verbinding met anderen op te zoeken kun je kennis en ideeën met elkaar uitwisselen. Mensen verbinden is kennis delen en kennis delen is een stap verder komen binnen het ondernemerschap.

Het is belangrijk om deze verbinding, op wat voor manier dan ook, op te zoeken binnen het ondernemerschap. Voor je netwerk maar ook voor je eigen ontwikkeling. JOCON biedt hier bijvoorbeeld al een perfecte mogelijkheid toe.

Twan: zelfstandigheid & snelheid

Het tofste aan ondernemer zijn is om zelf te bepalen in welke richting je je wilt ontwikkelen. Door deze zelfstandigheid gaan de ontwikkelingen op jonge leeftijd als een speer.

Hoe fantastisch is het om te zien dat je je door middel van het bepalen van je eigen koers mega grote stappen zet? Wanneer je als jonge ondernemer bedrijven kan helpen groeien door jouw kennis en kunde in te zetten zorgt dit voor enthousiaste en positieve reacties.

Deze reacties zijn echt prachtig en vormen een drive om te blijven knallen.

Mika: communicatie

Communicatie is een breed begrip, maar uiterst belangrijk binnen het ondernemerschap. Zowel verbaal als non-verbaal en intern als extern. Je moet weten hoe je jezelf presenteert naar de buitenwereld toe.

Op online gebied maar ook op offline gebied zijn dit de eerste stappen die ervoor zorgen dat jij kan groeien als ondernemer. Door een heldere, zelfverzekerde en gestructureerde communicatie zul je zien dat je enorme stappen zal gaan zetten als ondernemer.